Description

NOMMER FEMME BELLE DE JOUR

“Nommer femme belle de jour is a visual autobiography that flows between reality and dream, a disturbing duality between day and night of a woman. As usual in an intimate diary, Nuria Martínez Seguer, converts herself into a fiction in which symbols and images nourish themselves with ambiguity, contradiction and provocation. In this personal journey the reality invents and the dream explores”.
Antonio Ansón

http://www.youtube.com/watch?v=pvOIAQCBKck

La Realitat Fragmentada
Albert Mercadé

[…] L’elogi de la textura senzilla, però densa. Treu partit de les virtuts primigènies de la fotografia, que capta la riquesa material i polièdrica del món, allà on el limitat ull humà no pot arribar. En efecte, és extraordinària la qualitat i la infinitat de detalls que trobem en aquests ínfims i estranys vegetals dissecats que la Núria captura amb minuciositat. Ho havíem advertit en els treballs presentats en les darreres dues edicions de l’Art Mix.
De nou, no sabem si són realitats o ficcions. És un dels problemes de l’era digital, com adverteix Kevin Robins: la pèrdua de veracitat del fet fotogràfic. La fotografia moderna era l’agent de la veritat, la constatació d’una realitat tangible i immodificable. Però amb el digital la ficció ha entrat en escena, i també la sospita. Tot plegat, però, té poca importància per l’impacte i la qualitat final de l’obra. Les imatges intenses de la Núria Martínez Seguer ens regalen aquesta dosi de poesia tan difícil d’aconseguir en les textures complexes i que tan sovint ens porten cap als camins del rebuig i de l’estridència. Fragments íntims de detall, doncs. Pura poesia textural.

Albert Mercadé
Historiador i crític d’art
Fragment de La Realitat Fragmentada

Type
Photography